Navigatie

Wist je dat de #1 reden om afstand van een kat te doen, onzindelijk gedrag is?

En dat de eigenaren zeggen dat ze alles al geprobeerd hebben om het op te lossen.
Heb jij ook zo’n lijst met dingen die je al hebt gedaan waarvan iedereen zei dat het hielp?
Probeer je ieder kattengrit uit dat er op de markt is?
Verdoezel je geurtjes met andere geurtjes?
En zit je nou nog steeds met die stank?
Loop je iedere dag het huis af te speuren waar je kat nu weer geplast heeft?
En moet je steeds schoonmaken?
zucht......
Wil jij nou eindelijk dat je kat netjes de kattenbak gebruikt?

Dan is dit seminar speciaal voor jou gemaakt!


Leer inspelen op de behoefte van je kat en ontdek de fijnste hygiëne snufjes!


Kom op geef het nog een kans!

Gewoon gezellig bij Cats & Things in de winkel. Want je wilt natuurlijk wel fijn met je kat samenwonen en aan afstand doen wil je natuurlijk niet denken. Boek dan dit seminar. Kom op geef het nog 1x je allerbeste kans. We beginnen gewoon bij het begin en volgen een logisch stappenplan. Want al die lapmiddelen die iedereen je aanraadt had je toch al geprobeerd. Het is tijd om het nu in 1x goed te doen.

Ohww het is bij jou niet zo erg?!

Jouw kat doet het maar af en toe naast de bak.
Laten we zeggen zo 1x in de twee weken…. jaja zo begon het bij iedereen. Of dacht je dat je de enige was? Mensen praten er niet graag over, maar dat gaan we tijdens dit seminar wel doen. Kom op, laat het niet uit de hand lopen. Dat is echt nergens voor nodig.

Jouw kat plast alleen maar op de deurmat?

Waarom doet hij dat toch? Maar nog belangrijker hoe leer je het af. Straffen is geen optie. Tegen de tijd dat jij ontdekt dat er "wild" geplast is, weet je kat al lang niet meer wat hij gedaan heeft. Wat dan? Tijdens de lezing wordt aan gegeven hoe je een kat leert om weer gebruik te maken van de kattenbak......mits je aan de voorwaarden van je kat voldoet. 

Wist je dat de oplossing soms heel simpel is?!

Misschien heb je niet de juiste kattenbak in huis of staat hij niet op de juiste plek. Of verschillen jij en je kat van mening over het huidige kattengrit......ehh misschien meningsverschil over het schoonmaken van de bak? Weet je het niet? Dan is de Kattenbak & Hygiëne seminar iets voor jou! Tijdens het seminar wordt het duidelijk aan welke voorwaarden een goede kattenbak moet voldoen, waar de beste plaats is en hoe je hem het beste schoon kan maken.

Hoe geweldig is het als je kat weer gebruik gaat maken van die kattenbak.

Wat zeg ik…. altijd gebruik maakt van die kattenbak! Dat je niet meer hoeft te zoeken waar er nu weer geplast is. Dat je niet bij ieder vreemd luchtje in paniek schiet. Gewoon heerlijk genieten van je kat… zonder zorgen of achterdocht. Zonder stank. Ja echt!! Het is mogelijk dat je NIET ruikt dat er een kattenbak in huis is.

Huh?! Je hebt helemaal geen kattenbak in huis?

Vroeg of laat geeft dat problemen. Nee dat verzin ik niet omdat een kattenwinkel kattenbakken wil verkopen. Soms zijn er (tijdelijke) problemen waarom je kat niet naar buiten kan of wil. Zoals een ontzettende stortbui, die je tuin in een vijver verandert. Of je kat is geschrokken van iets, heeft ruzie met de buren of voelt zich niet lekker….. Je weet toch dat katten niet snel laten zien dat ze iets mankeert? Tijdens dit seminar leer je waarom je altijd een kattenbak in huis zou moeten hebben, ook al doet jouw kat het al jaren buiten.


Vandaag bij Cats & Things een zeer interessante en leerzame lezing bijgewoond. Het zou anderhalf uur duren maar werd wel ruim twee uur. Niet alleen door het enthousiasme van Ina die zo veel weet en wil vertellen, maar ook door het interactieve van vragen stellen tussendoor en ervaringen uitwisselen met de aanwezigen. Ook weer dingen geleerd en goede tips en adviezen gekregen. Toen we hadden aangemeld reageerde Ina verbaasd in de zin van 'goh jullie weten toch alles al?' Maar wij zeggen juist altijd dat we niet alles weten en altijd weer kunnen leren hoe dingen nog beter of anders kunnen en dat bleek ook vandaag weer!

< Jan en Milena van den Brink >


Ben je nieuwsgierig geworden en wil je zelf dit seminar bijwonen?


Schrijf je dan in voor de MIEUWSmail en blijf op de hoogteHet Kattenbak & Hygiëne! seminar vindt plaats in de kattenwinkel

Er wordt aangegeven welke methoden er zijn om je kat weer "zindelijk" of op de kattenbak te krijgen. Natuurlijk zijn hele goede middelen aanwezig die je helpen om alle ongelukjes op te ruimen en te voorkomen.

Er is ook ruim aandacht voor kleine aanpassingen. Neem dus ook goede foto’s mee van je eigen kattenbak-gebeuren. Heb je een buiten de bak-plasser? Maak dan thuis een plattegrond van je huis en markeer alle plekken die je kat liever gebruikt dan de kattenbak. (foto's zijn altijd handig). We nodigen ook een kattengedragstherapeut uit waarmee je na afloop van het seminar verder kan praten.

Neem niet alleen foto's en een plattegrond mee, maar ook pen & papier. Deelnemers hebben het tot nu toe erg handig gevonden om informatie en ideeen op te schrijven. Normaal gesproken duurt het seminar 1,5 tot 2 uur. Maar er is daarna nog genoeg tijd om in te gaan op vragen. 

Voor iedere deelnemer is er een goodiebag. En natuurlijk wordt iedereen deze dag voorzien van een hapje en een drankje. De sfeer is ongedwongen. De aftrap is het seminar en met die informatie kan je daarna nog even brainstormen met onze specialisten over je eigen “kattenbaksituatie”. Neem dan ook zoveel mogelijk foto's mee van je thuissituatie en een plattegrond, zodat die specialist ook een goed idee krijgt van jouw kattenbak(probleem).

Voor wie is dit seminar bedoeld?

Voor iedereen die wel eens een ongelukje met de kattenbak heeft. Maar ook voor mensen bij wie het “probleem” al langer bestaat. De seminar is heel schematisch van opzet. Geen enkel facet wordt overgeslagen. Geen snelle oplossingen maar een duidelijk stappenplan om te voorkomen en te verhelpen. Doorspekt met makkelijke hulpmiddelen en de wetenswaardigheden. Zelfs voor mensen die toch al heel lang katten hebben kan dit seminar nog veel inzichten opleveren.​


Ondanks dat we al heel lang katten hebben en je denkt dat je wel zo'n beetje alles weet over kattenbak gedrag heb ik toch van Ina weer nieuwe dingen geleerd zo had ik bv nog nooit van het orgaan van Jacobson gehoord. De lezing zou 1,5 uur duren maar door dat we allemaal tussendoor vragen en opmerkingen gingen stellen liep het flink uit. Ina heeft een super leuke leerzame presentatie gegeven ik ga dan ook zeker naar de volgende.

< Miranda de Boorder >


Herken je dit?

Jij bent al enigszins immuun voor die huisdieren lucht, maar je visite haalt er lichtelijk hun neus voor op? Je maakt de kattenbak schoon maar je blijft hem ruiken? Je hebt echt werkelijke alles al geprobeerd, maar je kat blijft het liever op het tapijt – naast de bak – in de badkuip of waar dan ook doen? En dat bij iedere “oplossing” het probleem zich alleen maar verplaatst?!

Weet je dat:

de meeste oplossingen alleen symptoom bestrijding zijn of de geur verdoezelen.
Dat het probleem waarom je kat het naast de bak doet niet onderzocht wordt
en dat je het op die manier nooit zal oplossen.
Dat de meeste katten hiervan erg in de stress raken
en dus een hele goede reden hebben om onzindelijk te zijn.

Hoe zou het zijn als het probleem wel opgelost wordt?

Dat je weet waarom je kat onzindelijk is. Dat je hem kan helpen met zijn probleem….. je wilt toch het allerbeste voor je kat?
Sterker nog…. Je wilt het allerbeste voor jezelf! En dat is toch een schoon huis en een gezellige kat. Zo had je toch ooit bedacht dat het zou kunnen zijn. Een gelukkige kat die zindelijk is en heerlijk tegen je aan Purrrrrrt…… kortom een purrfecte huisgenoot.

Laat me je helpen! 


Stapsgewijs gaan we ontdekken wat de behoefte van je kat is,
waar het mis is gegaan en hoe je het kan oplossen.


Wat gaan we doen tijdens het seminar?

1.                                               
De basis voor het oplossen van het probleem:
- waar komt je kat vandaan
- wat zijn de natuurlijke behoeften
2.                                               
Meerdere redenen voor onzindelijkheid:
- waarom gaat je kat buiten de bak
- herken of je kat plast of sproeit
- herken of ontlasten pijn doet
3.                                                
Wat is een goede kattenbak (hygiëne):
- welk grit gebruik je
- waar zet je de kattenbak neer
- hoe houd je de bak en de omgeving schoon
4.                                                
* Een 6 stappen plan *
Hoe los je het onzindelijke gedrag op:
- juiste kattenbak op de juiste plaats
- schoonmaken & ontmoedigen
- afleiden & motiveren
- stress "oplossen"
5.                                                
Welke invloed heeft stress op onzindelijk gedrag:
- hoe herken je stress als boosdoener
6.                                                
Dynamiek multi-kat huishouden:
- redenen onzindelijk
- mogelijke oplossingen

Handig zo’n seminar in een kattenwinkel!


Shoppen met 10% korting!

Je kan na afloop van het seminar de meeste producten die kunnen helpen bij het voorkomen en oplossen van het onzindelijke gedrag van je kat in de winkel bekijken en aanschaffen. Op de website vind je deze artikelen onder TOILET & HYGIËNE. Deelnemers van dit seminar krijgen 10% korting op alle kattenbakken en toebehoren, dus ook op de schoonmaakmiddelen. Daarom is het zo handig dat het seminar in de kattenwinkel wordt gegeven. 

En heel gezellig!

Zo'n seminar is niet alleen maar "serious business". We maken veel lol, want alle mensen zijn kattenliefhebbers. En op een of andere manier is het probleem voor ons allemaal herkenbaar: Been there, done that! Na afloop van het seminar is er dan ook genoeg tijd om met gelijkgezinde te kletsen. Iedereen houdt immers van katten:


 Behalve inhoudelijk informatie werden we ook heel goed verzorgd met natje en droogje. Leuk dat er verschillende bekenden waren en uiteraard werd er na de lezing volop bijgepraat over ons aller passie. Uiteraard ook deze keer niet zonder aankopen naar huis gegaan. Deze keer wel meest functioneel. Cats & Things blijft de leukste kattenwinkel van Nederland voor kat en personeel. We kijken alweer uit naar de volgende Special Sunday

< Jan en Milena van den Brink >


Het heel leuk om weer eens met bekenden van kattenshow te kletsen en uiteraard even shoppen bij Cats & Things. De katten waren bij thuiskomst erg blij met het lekkers.

< Miranda de Boorder >


En dan ben je thuis.... wat dan?!


Consequent zijn en niet opgeven!

Onderzoek wijst uit dat onzindelijk gedrag dat een gewoonte is geworden veel moeilijker is om weer af te leren dan een net beginnend probleem. Wacht daarom niet te lang met een verantwoorde aanpak van het probleem. In dit seminar krijg je alle tools aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Zet ze ook allemaal in! Volg het stappenplan consequent ook al duurt het langer dan je dacht…..? Niet straffen en niet opgeven!

GRATIS checklist & hulpoptie.

Je krijgt een gratis checklist mee. Een snelle lijst met de meest voorkomende oorzaken van het onzindelijke gedrag van je kat. In deze lijst wordt nog eens in het kort aangegeven wat de oplossing zou kunnen zijn. Maak aantekeningen tijdens het seminar. En natuurlijk kunnen we na afloop nog even napraten. Tijdens het seminar krijg je ook nog een hulplijn optie. Lukt het je dus niet als je weer thuis bent dan hoef je er dus niet alleen voor te staan.

Ina van Berkum

De seminar wordt gegeven door Ina van Berkum, het mens van Cats & Things. Jarenlang ervaring in de kattenwereld met fokken, showen en keuren van raskatten. Ik ben zeer geïnteresseerd in “kattengedragswetenschap”. Deze wetenschap heeft een enorme inhaalslag gemaakt en dit no-nonsens mens vindt het leuk om dat met een flinke dosis praktijkervaring te vertalen in praktische lessen, zodat jij ook weet hoe het zit en wat er allemaal mogelijk is met je kat. Uitgangspunt is altijd de natuurlijke behoeften van je kat. Op die basis richten we je huis in zodat jij en je kat gelukkig kunnen samen wonen. En wat mij betreft kan je dat creatief en stijlvol invullen. Ik wil zelf ook niet in zo'n een “kattenhuis” wonen.

 

© 2016 - 2019 Cats and Things | sitemap | rss
Cats & Things gebruikt cookies voor een Purrfecte website beleving! Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.