Navigatie

Weet je dat de grootse zorg voor de meeste mensen is dat hun kat kwijt of gewond raakt?

Vliegt je kat achter de vogels aan, zo van je balkon af?
Is je buurman met die vijver vol Koi karpers niet blij met je kat?
Is jouw kat op een strikt dieet….. maar krijgt hij van de buren fastfood?
Eet de buurkat een hapje mee en raakt jouw kat daarvan in de stress?
Gebruikt de buurkat jouw tuin als kattenbak?

Zit je steeds op te letten of je kat niet wegloopt of gevaarlijke dingen uithaalt……
Wil je nou eindelijk wel eens samen relaxed genieten van het buitenseizoen?

Dan is dit Seminar speciaal voor jou gemaakt!


Leer inspelen op de behoefte van je kat en ontdek hoe fijn jullie buiten kan zijn!
Kom op, het buitenseizoen is er om van te genieten!

Kom gewoon naar deze infodag, neem deel aan de seminar en reken voor eens en altijd af met die buitenstress. Gewoon gezellig bij Cats & Things in de winkel met verschillende specialisten binnen handbereik. Je zit toch niet te wachten op slapelozen nachten om dat je kat een nachtje niet thuis komt.

Ohww bij jouw loopt het allemaal niet zo’n vaart?!

In jouw straat is het autoluw. Je hebt fantastische buren die het helemaal niet erg vinden dat je kat komt buurten. Dat de buurkat bij jouw de tuin afbakent dat neem je voor lief. En je kat went heus wel aan die terrorist van verderop. Alle katten lopen vrij buiten, daar kan niemand toch tegen zijn? Tsja totdat…

Hèh, plast jouw kat ineens op de deurmat?

Ineens zijn er gedragsproblemen. Je kat plast op de deurmat, is schrikachtig, likt zich kaal….. Wat is er aan de hand? Er is thuis helemaal niets veranderd, maar je kat is van slag. Tijdens het Veilig Buiten event leer je wat je kat buiten tegen kan komen en hoe dat doorwerkt in zijn dagelijks leven.

Wist je dat de oplossing soms heel simpel is?!

Als je nou maar eerst weet wat de oorzaak van het stressgedrag is. Tijdens deze dag wordt het je duidelijk waarom je kat graag naar buiten gaat, wat hij daar doet en hoe hij zijn territorium beleeft. Stap voor stap leer je de buitenwereld van je kat kennen, zodat je begrijpt waar de knelpunten zitten. Het is uiteindelijk aan jou hoe veilig je dat buiten maakt. Je krijgt van mij in ieder geval alle info hoe je dat kan doen. En natuurlijk voorbeelden hoe anderen dat hebben gedaan.

Hoe geweldig is het als jullie heerlijk buiten kunnen genieten.

Wat zeg ik…. stressvrij kunnen genieten! Dat je niet meer hoeft te zoeken naar je kat. Dat hij gewoon iedere nacht thuis is. Dat je kat zich niet druk maakt om die terrorist van de buren, maar heerlijk zijn eigen buiten kan verkennen. Dat hij kan genieten van alle geluidjes, geurtjes en ritseltjes in de borders. Hoe heerlijk is het dat je lekker samen buiten kan zitten, samen met je kat genietend van het zonnetje, de frisse lucht en al die leuke planten waar je kat zich heerlijk in kan verstoppen.

Huh?! Je hebt geen groene vingers?

Jouw balkon of tuin is een onderhoudsvriendelijk gebeuren, waar je niets aan hoeft te doen…. maar waar voor je kat dus ook niets te beleven valt? Je kat is een slim dier, gemaakt voor de jacht. Zijn geluk bestaat niet alleen uit goed voer, een schone kattenbak en jouw liefde. Hij heeft een alternatief voor de jacht nodig, uitdaging-beweging! Levensverrijking heet dat tegenwoordig, dat maakt je kat pas echt gelukkig. Tijdens het Veilig Buiten event krijg je genoeg inspiratie om je buiten katvriendelijk te maken…. zonder dat jij daar qua comfort op hoef in te leveren.


Heel veel handige tips gekregen en ontzettend leuke spullen gezien en gekocht!

< Paula Ossebaar >


Vandaag bij Cats & Things een zeer interessante en leerzame lezing bijgewoond. Het zou anderhalf uur duren maar werd wel ruim twee uur. Niet alleen door het enthousiasme van Ina die zo veel weet en wil vertellen, maar ook door het interactieve van vragen stellen tussendoor en ervaringen uitwisselen met de aanwezigen. Ook weer dingen geleerd en goede tips en adviezen gekregen. Toen we hadden aangemeld reageerde Ina verbaasd in de zin van 'goh jullie weten toch alles al?' Maar wij zeggen juist altijd dat we niet alles weten en altijd weer kunnen leren hoe dingen nog beter of anders kunnen en dat bleek ook vandaag weer!

< Jan en Milena van den Brink >


Ben je nieuwsgierig geworden en wil je zelf deze dag bijwonen?


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de MIEUWSmail 

Het Veilig Buiten?! seminar vindt plaats in de kattenwinkel.

Tijdens deze presentatie krijg je alle informatie wat je kat buiten doet, hoe hij dat buiten beleeft en welke gevaren hij daar in tegen kan komen.

Er wordt aangegeven welke methoden er zijn om je tuin of balkon af te zetten. En er is een specialist aanwezig die zijn sporen heeft verdient in het katveilig maken van buitenplaatsen. Neem dus ook goede foto’s mee van je eigen buiten. Zodat je gericht met de specialist kan spreken.

Er is ook ruim aandacht voor kleine aanpassingen. SureFlap biedt een aantal fantastische oplossingen die je op maat kan afstemmen voor je kat. Juist voor die kleine ergernissen die veel stress kunnen veroorzaken bij je kat. Deze dag krijg je alle informatie zodat je het juiste product kan kiezen.

Neem niet alleen foto's van je buiten mee, maar ook pen & papier. Deelnemers hebben het tot nu toe erg handig gevonden om informatie en ideeën op te schrijven. Normaal gesproken duurt het seminar 1,5 tot 2 uur. Maar er is daarna nog genoeg tijd om in te gaan op vragen. 

Voor iedere deelnemer is er een goodiebag. En natuurlijk wordt iedereen deze dag voorzien van een hapje en een drankje. De sfeer is ongedwongen. De aftrap is het seminar en met die informatie kan je daarna nog even brainstormen met onze specialisten over je eigen “buitensituatie”. Neem dan ook zoveel mogelijk foto's mee van je thuissituatie en een plattegrond van je buitenomgeving. Zodat die specialist ook een goed idee krijgt van jouw buiten(probleem).

 

Voor wie is dit seminar bedoeld?

Voor iedereen met een buiten of die een buiten wil creëren. Voor die mensen die wel eens willen weten wat de mogelijkheden zijn om hun kat veilig in de tuin of balkon te houden. Of hoe je dat buiten zo interessant mogelijk voor je kat kan maken. Hoe een veilig buiten bijdraagt aan de gezondheid van je kat. Het seminar is het ideale startsein van deze infodag, heel schematisch van opzet. Geen enkel facet wordt overgeslagen. Er worden hulpmiddelen besproken en wetenswaardigheden gedeeld. Die je daarna kan uitdiepen met de aanwezige specialisten, zodat  deze dag zelfs voor mensen die toch al heel lang katten hebben nog veel creatieve inzichten kan opleveren.


Wie iets van katten weet zal veel herkennen, maar toch heeft ze er wat handige weetjes en tips in gevlochten die ook voor echte kattenliefhebbers en -kenners nieuw en de moeite waard zijn. Wie nog aan het begin staat van een samenleven met 1 of meer katten zal waarschijnlijk aan 1 notitieblokje niet genoeg hebben om alles neer te pennen wat nuttig kan zijn.

< Pien van Baer >


Herken je dit?

Je weet dat je kat graag naar buiten gaat, maar iedere keer dat de deur open staat hou je je hart vast. Je bent als de dood dat hij onder een auto of scooter rent. Je zit niet echt relaxed samen te genieten, want je kat houdt iedere keer een balanceer act op het randje van je balkon. Je schutting houdt de buurkat niet tegen en zit je eigen kat gewoon te jennen op zijn eigen terrein, waardoor jouw kat aan wildplassen doet. Jouw kat is sinds hij naar buiten gaat zich wel heel vaak aan het poetsen en je hebt het idee dat hij wat geïrriteerd is. Maar vlooien kan je niet vinden?!

Weet je dat:

de meeste katten veel meer stress hebben dan hun mens doorheeft.
Dat de dingen die ze buiten meemaken of zien meestal de oorzaak zijn van die stress
en dat vrijheid voor je kat vaak geen blijheid is.
Dat veel katten dit soort stress vertalen in ongewenst gedrag
en eigenlijk een hele goede reden hebben om onzindelijk te zijn.

Hoe zou het zijn als jij en je kat relaxed kunnen genieten?

Dat je weet dat je kat veilig naar buiten kan en dat je je geen zorgen meer hoeft te maken. Dat je kat heerlijk kan genieten van dat ’t buiten. Dat ’t buiten een verrijking is voor zijn leven, verveling tegengaat en (als je dat wilt) ook nog super veilig is. ….. je wilt toch het allerbeste voor je kat?
Sterker nog…. Je wilt het allerbeste voor jezelf! En dat is toch samen genieten van het mooie weer en een relaxte kat. Zo had je toch ooit bedacht dat het zou kunnen zijn. Een gezellige kat die heerlijk rondscharrelt terwijl je geniet van het buitenseizoen en af en toe tegen je aan Purrrrrrt…… kortom een purrfecte huisgenoot.

Laat me je helpen! 


Deze dag gaan we stapsgewijs ontdekken wat de behoefte van je kat is,
en hoe je een geweldig buiten kan creëren.


Wat gaan we doen op zo'n dag?

1.                                               
We beginnen met het seminar: Veilig Buiten?! 
Tijdens deze presentatie krijg je alle informatie:
- wat je kat buiten doet,
- hoe hij dat buiten beleeft
- welke gevaren hij kan tegen komen.
2.                                               
Natuurlijk gaan we in, hoe je die risico’s kan beperken:
- welke gezondheids maatregelen kan je nemen
- hoe zorg je dat buiten niet binnen komt
- hoe beveilig je een kernterritorium
* SureFlap & SureFeed bieden oplossingen die je kan afstemmen op jouw kat. 
   Richwald staat deze dag paraat om je alle informatie te geven. 

3.                                                
Als je toch een stap verder wil gaan:
- hoe maak je een veilig buiten
- welke mogelijkheden zijn er
- welke afzettingen zijn er
* Wout heeft zijn sporen verdient in het katveilig maken van buitenplaatsen.
   Neem foto's mee van je eigen buiten, zodat je gericht in gesprek kan gaan. 

4.                                                
Ieder buiten is leuk te maken voor je kat:
- hoe richt je een (veilig) buiten in
- welke beplanting
- welke behoeften heeft je kat
- hoe maak je het spannend
* Ik geloof in creatieve oplossingen die werken voor jou en je kat.
  Er is een gratis MAILserie met een aantal katvriendelijke buitenplanten die in het voorjaar weer gaat lopen.

5.                                                
Na afloop van het seminar kan je:
- een buitenspecialist spreken
- is er tijd voor een hapje en een drankje
- zijn er extra aanbiedingen in de winkel
6.                                                
Er staat een leuke goodiebag voor je klaar!Handig zo’n Veilig Buiten event in de kattenwinkel!


Shoppen met 10% korting!

Tijdens deze dag kan je natuurlijk ook heerlijk rondkijken in de winkel. Ideaal om eens als die dingen die je al op de site hebt gezien en van de MIEUWSmail kent ook eens echt in je handen te houden. Als deelnemer van deze dag krijg je bovendien 10% korting op de buitenproducten. Zelfs buitenproducten “Voor Jezelf” die je vindt op TUIN & BALKON. Daarom is het zo handig dat het seminar in de kattenwinkel wordt gegeven. 

En heel gezellig!

De seminars zijn niet alleen maar "serious business". We maken veel lol, want iedereen is een kattenliefhebber. En op een of andere manier is zijn de problemen die we met onze katten ondervinden voor ons allemaal herkenbaar: Been there, done that! Er is genoeg tijd om met gelijkgezinde te kletsen en tijdens deze dag, de specialisten om raad te vragen. Iedereen houdt immers van katten:


Het heel leuk om weer eens met bekenden van kattenshow te kletsen en uiteraard even shoppen bij Cats & Things. De katten waren bij thuiskomst erg blij met het lekkers.

< Miranda de Boorder >


Maar ook een lezing bij Ina is zeer de moeite waard. Zij verzorgt de lezingen zelf, opzet, inhoud, presentatie, ze heeft alles in eigen hand en hoe! Het begint met een ontspannen ontvangst in haar kattenwinkel, met koffie, thee en iets lekkers. Als daarna de projector wil meewerken, begint ze met de presentatie. Ze doet het heel professioneel en met veel aandacht voor de tussendoor komende opmerkingen van haar ademloos luisterende publiek. 

< Pien van Baer >


En dan ben je thuis.... wat dan?!


GRATIS checklist & MIEUWSserie.

Je krijgt een gratis checklist mee. Een snelle lijst met de meest allemaal tips om je kat veilig buiten te laten. Ieder buiten is met een beetje creativiteit en het juiste materiaal te beveiligen. En als je het zelf niet kan of wil doen dan is er dus een specialist aanwezig die al veel tuinen en balkons heeft afgezet.

Natuurlijk gaat “Buiten” ook over hoe je dat buiten zo leuk en interessant mogelijk voor je kat maakt. Er is een mooie MIEUWSserie beschikbaar die allerlei leuke planten behandeld waar jij en je kat veel plezier van kunnen hebben. Geef je snel op voor de MIEUWSmail en je krijgt een seintje wanneer deze serie weer gaat beginnen.

Serieus werk maken van ’n Veilig Buiten?

Tijdens dit seminar kan je kennis maken met Simone & Wout Morren van Morren Bestrating Kattenrennen & - tuinen. Je kan met alle vragen over het veilig maken van tuin en balkon bij Wout terecht. Hij is een echte kattenrendeskundige. Ben je geïnteresseerd om je tuin te laten overdekken, een katveilige omheining, een kattenren of je balkon te laten afzetten? Neem dan een paar goede foto’s mee naar Cats & Things. Je zal blij verrast zijn over de tarieven van Morren. Dus een vervolgafspraak is al gauw gemaakt.

Serieuze afscherming van je huis of het kattenvoer?

Natuurlijk had je al eens gekeken naar zo’n SureFlap oplossing, waardoor de buurkat niet meer binnen kan komen of niet meer kan mee-eten. Maar ja het is wel een uitgave…… wil jij nou precies weten of dit de oplossing voor jou is. Dan is Richwald Feenstra van het bedrijf SureFlap aanwezig om voor jouw de juiste oplossing te vinden. Je kan deze dag alle kattenluiken en voerbakjes bekijken en vasthouden. Kom je voorbereid met foto’s waar de kattenluik zou moeten en heb je afmetingen bij je? Dan is dit seminar de dag om spijkers met koppen te slaan! 


Kortom, leuke ontvangst, leuke presentatie, professionele presentator met veel kennis en een goed doordachte lezing, individuele aandacht voor je eigen kattensituatie en als toegift nog 2 specialisten die direct hulp kunnen bieden bij de praktische uitvoering van je eigen plannen. En dat allemaal in een pittoreske winkel midden in de Jordaan! Hou je van katten en wil je alleen maar het beste voor ze, hou dan Ina en Cats & Things in de gaten!

< Pien van Baer >


Ina van Berkum

Het inleidende seminar wordt gegeven door mij, het mens van Cats & Things. Jarenlang ervaring in de kattenwereld met fokken, showen en keuren van raskatten. En natuurlijk ben ik zeer geïnteresseerd in “kattengedragswetenschap”. Deze wetenschap heeft een enorme inhaalslag gemaakt en als no-nonsens mens vindt ik het leuk om dat met een flinke dosis praktijkervaring te vertalen in praktische lessen, zodat jij ook weet hoe het zit en wat er allemaal mogelijk is met je kat. Uitgangspunt is altijd de natuurlijke behoeften van je kat. Op die basis richten we je huis en in dit geval je buiten in, zodat jij en je kat gelukkig kunnen samen wonen. En wat mij betreft kan je dat creatief en stijlvol invullen. Ik noem dat "purrfect living" en op die basis kies ik ook de kattenspullen voor Cats & Things uit.  

© 2016 - 2019 Cats and Things | sitemap | rss
Cats & Things gebruikt cookies voor een Purrfecte website beleving! Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.