Navigatie

Wist je dat veel katten liever hun nagels in de bank slaan en de krabpaal negeren?

Ohww dit komt je bekend voor?
Jij bent ook toe aan een nieuwe bank omdat je kat de oude heeft vernield?
En bij jou staat de krabpaal ook ongebruikt in de hoek?
Arggghh en jouw kat krabt ook nog aan het behang?
Katten moeten nu eenmaal krabben, het zit in hun aard.
Dat mag en kan je niet verbieden.
Maar het zou natuurlijk wel fijn zijn dat ze dan krabben aan de krabpaal die je speciaal voor ze hebt aangeschaft.
Dat ding dat eigenlijk niet in je interieur past en nu dus ergens ongebruikt in een hoek staat……zucht?!
Wil jij leuke en functionele krabplekken voor je kat, die hij ook nog eens gebruikt?

Dan is dit seminar speciaal voor jou gemaakt!


Leer inspelen op de behoefte van je kat en ontdek de fijnste krab & klim plekjes!


Kom op geef het nog een kans!

Gewoon gezellig bij Cats & Things in de winkel. Want je wil natuurlijk wel fijn met je kat samenwonen in een leuk interieur en iedere keer een nieuwe bank zit er echt niet in. Boek dan dit seminar. Kom op geef het nog 1x je allerbeste kans. We beginnen gewoon bij het begin en volgen een logisch stappenplan. Want klaar zitten met de waterspuit slaat echt nergens op. Het is tijd om het nu in 1x goed te doen.

Ohww bij jou is het niet zo erg?!

Jouw kat hangt alleen maar in je bank om aandacht te vragen.
En als je thuis komt dat ligt hij toch echt in die krabpaal te slapen, dus dat ding wordt echt wel gebruikt…. alleen zie jij hem daar nooit krabben. En ach die paar haaltjes… dat hoort er toch bij als je een kat hebt. Hmmmm je realiseeert je toch wel, dat je de grenzen steeds meer aan het verleggen bent? Kom op, laat het niet uit de hand lopen. Dat is echt nergens voor nodig.

Jouw kat gebruikt alleen maar een oude bank?

Waarom is je bank toch zo’n geweldige krabplek? Maar nog belangrijker hoe leer je het af. Want opgeven is geen optie….. ooit wordt die bank vervangen door een nieuwe. En dan? Denk je dat je kat dan begrijpt dat deze bank niet voor krabben bedoeld is? Tijdens het seminar wordt aan gegeven hoe je een kat leert om van de bank af te blijven…… mits je het juiste alternatief aanbiedt. 

Wist je dat de oplossing soms heel simpel is?!

Misschien heb je niet de juiste krabpaal in huis of staat hij niet op de juiste plek. Of verschillen jij en je kat van mening over het aantal krabplekken......ehh misschien meningsverschil over het materiaal waaraan je kat wil krabben? Weet je het niet? Dan is het Krabben & Klimmen seminar iets voor jou! Tijdens het seminar wordt het duidelijk aan welke voorwaarden een goede krabpaal moet voldoen, wat de beste plaatsen zijn en hoe je extreem krabgedrag kan voorkomen.

Hoe geweldig is het als je kat weer gebruik gaat maken van de krabpaal.

Wat zeg ik…. alleen maar gebruik maakt van een krabpaal! Dat je niet meer bang hoeft te zijn dat je nieuwe bank aan flarden wordt gekrabd. Dat je niet bij ieder krabgeluidje in paniek raakt. Gewoon heerlijk genieten van je kat… zonder zorgen of achterdocht. Zonder krabbels aan je meubels. Nou ja, bijna zonder krabbels…. je kat kan natuurlijk altijd per ongeluk blijven haken. Maar dat voor het echte krabben de krabpaal gebruikt wordt.

Huh?! Je hebt helemaal geen krabpaal in huis?

Jouw kat gaat naar buiten en daar krabt hij wel aan de boom. Vroeg of laat geeft dat problemen. Nee dat verzin ik niet omdat een kattenwinkel krabpalen wil verkopen. Maar je kat heeft het gewoon nodig om ook binnen te krabben. Tijdens dit seminar leer je waarom een kat krabt en wat dit doet voor een gelukkig kattenleven. Katten laten niet snel zien dat ze gestrest zijn en als je kat niet binnen mag krabben dan kan dat ook “onzindelijkheidsproblemen” leiden.


Vandaag bij Cats & Things een zeer interessante en leerzame lezing bijgewoond. Het zou anderhalf uur duren maar werd wel ruim twee uur. Niet alleen door het enthousiasme van Ina die zo veel weet en wil vertellen, maar ook door het interactieve van vragen stellen tussendoor en ervaringen uitwisselen met de aanwezigen. Ook weer dingen geleerd en goede tips en adviezen gekregen. Toen we hadden aangemeld reageerde Ina verbaasd in de zin van 'goh jullie weten toch alles al?' Maar wij zeggen juist altijd dat we niet alles weten en altijd weer kunnen leren hoe dingen nog beter of anders kunnen en dat bleek ook vandaag weer!

< Jan en Milena van den Brink >


Ben je nieuwsgierig geworden en wil je zelf dit seminar bijwonen?


Schrijf je dan nu in voor de MIEUWSmail en blijf op de hoogte


 

Het Krabben & Klimmen! seminar vindt plaats in de kattenwinkel.

Tijdens deze presentatie krijg je alle informatie waarom je kat het nodig vindt om te krabben, waarom hij jouw krabpaal links laat liggen en hoe je dat kan veranderen.

Er wordt aangegeven welke methoden er zijn om je kat van je bank af te houden met zijn nagels. Natuurlijk zijn hele goede middelen aanwezig die je helpen om de krabpaal weer aantekkelijk te maken.

Er is ook ruim aandacht voor de juiste plaatsing in je huis. Neem dus ook goede foto’s mee van je woonsituatie en eventueel een plattegrond. Pen & papier is ook handig. Deelnemers hebben het tot nu toe erg fijn gevonden om informatie en ideeën op te schrijven. Normaal gesproken duurt het seminar 1,5 tot 2 uur. Maar er is daarna nog genoeg tijd om in te gaan op vragen. 

Voor iedere deelnemer is er een goodiebag. En natuurlijk wordt iedereen deze dag voorzien van een hapje en een drankje. De sfeer is ongedwongen. 

Voor wie is dit seminar bedoeld?

Voor iedereen bij wie de kat wel eens aan de bank hangt, zich aan het tapijt vergrijpt of het behang van een krabbel voorziet. Maar ook voor mensen waarbij de krabpaal een eenzaam leven leidt. Het seminar is heel schematisch van opzet. Geen enkel facet wordt overgeslagen. Geen snelle oplossingen maar een duidelijk stappenplan om te voorkomen en te verhelpen. Doorspekt met makkelijke hulpmiddelen en de wetenswaardigheden. Zelfs voor mensen die toch al heel lang katten hebben kan dit seminar nog veel inzichten opleveren.​


Ondanks dat we al heel lang katten hebben en je denkt dat je wel zo'n beetje alles weet over kattenbak gedrag heb ik toch van Ina weer nieuwe dingen geleerd zo had ik bv nog nooit van het orgaan van Jacobson gehoord. De lezing zou 1,5 uur duren maar door dat we allemaal tussendoor vragen en opmerkingen gingen stellen liep het flink uit. Ina heeft een super leuke leerzame presentatie gegeven ik ga dan ook zeker naar de volgende.

< Miranda de Boorder >


Herken je dit?

Jij ziet al lang niet meer hoe toegetakeld je interieur is. Je negeert het behang en pulkt zo af en toe de losse stukjes van de muur. Je investeert in een krabpaal, maar je kat negeert hem. Dus als er visite komt dan gooi je maar snel een doek over de bank…. die natuurlijk vol haar zit, nog voordat je visite kans krijgt om te gaan zitten. Je belooft jezelf nieuwe meubels, maar iedere keer dat je daar aan denkt, zet je kat zijn nagels weer in die stoel?!

Weet je dat:

de meeste krabpalen vanuit het gezichtspunt van de mens worden gekocht.
Dat het wegmoffelen van een krabpaal in strijd is met de behoefte van je kat.
Dat je het krabprobleem op die manier nooit zal oplossen.
Dat de meeste katten hiervan erg in de stress raken
en dus een hele goede reden hebben om overal aan te krabben.

Hoe zou het zijn als het probleem wel opgelost wordt?

Dat je weet waarom je kat zo hardnekkig aan de bank krabt. Waarom die krabpaal ongebruikt in de kamer staat. Dat je niet meer hoeft te roepen en te straffen ….. je wilt toch niet blijven zitten op die kapotte bank?
Sterker nog…. Je bent toe aan een nieuwe bank! Een die dit keer wel heel blijft en waar je kat niet zijn nagels in zet. Zo had je toch ooit bedacht dat het zou kunnen zijn. Samen relaxt op die mooie nieuwe bank …… kortom een purrfecte huisgenoot.

Laat me je helpen! 


Stapsgewijs gaan we ontdekken wat de behoefte van je kat is,
waar het mis is gegaan en hoe je het kan oplossen.


Wat gaan we doen tijdens het seminar?

1.                                               
De basis voor het oplossen van het probleem:
- waar komt je kat vandaan
- wat zijn de natuurlijke behoeften
2.                                               
Meerdere redenen voor ongewenst krabgedrag:
- waarom hangt je kat aan het meubilair
- waarom je krabpaal niet gebruikt wordt
3.                                                
Wat is een goede krabpaal:
- welk kraboppervlak gebruik je
- waar zet je de paal neer
- hoe hoog moet de paal zijn
4.                                                
* Een stappen plan *
Hoe hertrain je de kat:
- juiste krabpaal op de juiste plaats
- ontmoedigen
- afleiden & motiveren
- terugval voorkomen
5.                                                
Welke invloed heeft stress op krabgedrag:
- hoe ontstress je de kat
6.                                                
Welke krabmateriaal is geschikt:
- voorkeur materiaal
- gaat vaak samen met vorm

Handig zo’n seminar in een kattenwinkel!


Shoppen met 10% korting!

Je kan na afloop van het seminar ook shoppen voor een nieuwe krabpaal. Van alle krabseries is er minstens één voorbeeld in de winkel aanwezig, zodat je kwaliteit, kleur en krabmateriaal kan beoordelen. Vanwege de beperkte ruimte in de winkel zal niet de hele serie op voorraad zijn. Op de website vind je wel het complete assortiment onder KRABBEN & KLIMMEN. Deelnemers van dit seminar krijgen 10% korting op het hele krabassortiment. De bestelde palen, tonnen en objecten worden naar je opgestuurd zodat je er niet mee hoeft te sjouwen. Daarom is het zo handig dat het seminar in de kattenwinkel wordt gegeven. 

En heel gezellig!

Zo'n seminar is niet alleen maar "serious business". We maken veel lol, want alle mensen zijn kattenliefhebbers. En op een of andere manier is het probleem voor ons allemaal herkenbaar: Been there, done that! Na afloop van het seminar is er dan ook genoeg tijd om met gelijkgezinde te kletsen. Iedereen houdt immers van katten:


Behalve inhoudelijk informatie werden we ook heel goed verzorgd met natje en droogje. Leuk dat er verschillende bekenden waren en uiteraard werd er na de lezing volop bijgepraat over ons aller passie. Uiteraard ook deze keer niet zonder aankopen naar huis gegaan. Deze keer wel meest functioneel. Cats & Things blijft de leukste kattenwinkel van Nederland voor kat en personeel. We kijken alweer uit naar de volgende Special Sunday

< Jan en Milena van den Brink >


Het heel leuk om weer eens met bekenden van kattenshow te kletsen en uiteraard even shoppen bij Cats & Things. De katten waren bij thuiskomst erg blij met het lekkers.

< Miranda de Boorder >


En dan ben je thuis.... wat dan?!


Consequent zijn en niet opgeven!

Onderzoek wijst uit dat verkeerd gedrag dat een gewoonte is geworden veel moeilijker is om weer af te leren dan een net beginnend probleem. Wacht daarom niet te lang met een verantwoorde aanpak van het probleem. In dit seminar krijg je alle tools aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Zet ze ook allemaal in! Volg het stappenplan consequent ook al duurt het langer dan je dacht…..? Niet straffen en niet opgeven!

GRATIS checklist & hulpoptie.

Je krijgt een gratis checklist mee. Een snelle lijst met daarin de aandachtspunten om de juiste krabpaal voor jouw situatie en kat te kiezen. In deze lijst wordt nog eens in het kort aangegeven wat de oplossing zou kunnen zijn. Maak aantekeningen tijdens het seminar. En natuurlijk kunnen we na afloop nog even napraten. Tijdens het seminar krijg je ook nog een hulplijn optie. Lukt het je dus niet als je weer thuis bent dan hoef je er dus niet alleen voor te staan.

Ina van Berkum

Het inleidende seminar wordt gegeven door mij, het mens van Cats & Things. Jarenlang ervaring in de kattenwereld met fokken, showen en keuren van raskatten. En natuurlijk ben ik zeer geïnteresseerd in “kattengedragswetenschap”. Deze wetenschap heeft een enorme inhaalslag gemaakt en als no-nonsens mens vindt ik het leuk om dat met een flinke dosis praktijkervaring te vertalen in praktische lessen, zodat jij ook weet hoe het zit en wat er allemaal mogelijk is met je kat. Uitgangspunt is altijd de natuurlijke behoeften van je kat. Op die basis richten we je huis en in dit geval je buiten in, zodat jij en je kat gelukkig kunnen samen wonen. En wat mij betreft kan je dat creatief en stijlvol invullen. Ik noem dat "purrfect living" en op die basis kies ik ook de kattenspullen voor Cats & Things uit.

 

© 2016 - 2020 Cats and Things | sitemap | rss
Cats & Things gebruikt cookies voor een Purrfecte website beleving! Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.