'n Kwestie van doen!

categorie: PURRsonal, katten trainen, TANDENPOETSchallenge

Het onlinetrainingsprogramma vroeg in welke categorie ik de TANDENPOETS training wilde indelen, en hij bood daarvoor wat standaard opties…. iets in de trant van moeilijk, medium en makkelijk.

geplaatst: 22 feb 2019 © Ina van Berkum
reageren? even via 
het contactformulier

Maar ja, hoe classificeer ik nou die training?


Want eerlijk is eerlijk ik had zelf ook nog nooit tandengepoetst bij katten. Was het nou inderdaad moeilijk zoals veel mensen beweren? Eigenlijk vermoed ik meer dat het een gevalletje “gedoe” is. En dat dit de reden is, dat ik er nog nooit aan ben begonnen; te druk, het hoeft nog niet, het komt nog wel… yeah right, geef toe je hebt er gewoon geen zin in want… gedoe!!

Maar nu, moet ik dus wel.


Want dit keer kom ik er niet van af met mooie woorden en handige lijstjes. Dit keer moeten er video’s worden opgenomen en moet ik het gewoon zelf ondergaan. Zodat ook die hele kleine tips nog naar boven komen, die je alleen weet als je het zelf in de praktijk brengt. En hoe moeilijk is dat nou?

Het is gewoon een kwestie van doen!


Het beruchte adem in adem uit en je mee laten voeren met het in coaching land zo bewierookte Pipi Langkous motto: ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. Hmmm ik geloof dat mijn motto in dit geval meer is; “Ik zie wel waar het schip strand en morgen is er gewoon weer een herkansing.”

Dat lijkt me ook de enige mogelijke houding.


Als ik graag wil dat mijn katten meewerken en voor het eerst in hun 10 jarige leventje iets van gebitsverzorging moeten ondergaan. En het liefst ook nog in een spoedcursus, want de tegenstrijdigheid in dit mens wil alles natuurlijk het liefst gisteren af. Nou ja, als ik zelf dus dingen moet doen. Zodra ik met mijn katten werk is het “Heilige moeten” er af. Kan ook niet anders….. zij bepalen het tempo.

En dusss…
Dus blijft over, het is een kwestie van doen


Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik een Heilig vertrouwen heb in mijn katten. Dat als ik de boel maar goed aan ze uitleg, ze betrek bij wat ik wil, het voor hen aanvaardbaar maak…. dat dan ook alles wel goed komt. En dat aanvaardbaar maken ligt hem dus in kleine stapjes, met veel momenten die interessant zijn voor mijn katten.

Hoe ziet zo’n tandenpoets opname set er uit dan?


Een eettafel met aan de ene kant een mens met camera en aan de andere kant hun mens met tandenborstel.

Op tafel liggen midden in het gesprek tussen twee mensen is gezellig, want dan krijg je veel aandacht. Knuffels krijgen is heerlijk, zeker als je mens de juiste plekjes kent. Belonen…. ohwww heerlijk lekkere knabbels, likjes uit een tube…. Noem je dit nou werken?! Ontspanningsoefeningen doen… nou ja ondergaan dus, dat is het het ultieme PURrrrrrr

En tussen neus en lippen door doen we dan nog iets van gebitsverzorging.


Waarbij mij dan opvalt dat het uiteindelijke “poetsen” eigenlijk een appeltje-eitje is. Het stelt niets voor, zo klaar. Het is de weg er naar toe die gevuld is met poezelige beren. Waarvan mensen ineens geloven dat die alleen maar bestaan uit tanden, klauwen en tegenstribbelen. En dat valt best mee, niet voor niets dat ik dan ook op social media heb geroepen dat ik trots ben op mijn Heiligen, we hebben het toch maar mooi gedaan.

Het bewijs staat inmiddels op tape! Het was echt een kwestie van doen.


Maar ook van blijven doen natuurlijk….
over een tijdje zal ik de mannen weer een keer voor de camera zetten, zodat het verschil duidelijk te zien is. Dat als je het maar blijft oefenen en doen, dat het dan een peulenschil wordt. Een handeling die net zo gewoon is als je eigen tandenpoetsen.

Purrfect Living, we willen ‘t... toch?!

 

© 2016 - 2020 Cats and Things | sitemap | rss