Oktober woonmaand ook voor je kat!

deel 1: industrieel a la 2020

Industrieel is een tijdje een grote hit. Maar anno 2020 zijn die hele scherpe rauwe randjes er een beetje af. Is het net wat comfortabeler geworden. En als er 1 ding is waar je kat van houdt dan is het comfortabel! In deze showcase laat ik je zien hoe madam KAT (onze eigen Trend) zich verhoudt tot het industriële stijlstudio van VT-wonen.  

geplaatst: oktober 2019 © Ina van Berkum
reageren? even
via het contactformulier

Wat is nu die nieuwe industriële trend?


Er zijn tegenwoordig veel verzachtende omstandigheden… en er wordt eigenlijk best veel gebruik gemaakt van luxe & rijke stoffen. Fluweel zacht zelfs! Maar aan de andere kant worden er ook stoere materialen gebruikt zoals leer. Het echte stoere in zo’n industrieel interieur is vooral af te lezen aan het kleur gebruik… het is allemaal een beetje donker. Gelukkig wel met her en der wat lichte objecten in de accessoires, maar het blijft wel een beetje ton-sur-ton. Met een hoofdrol voor zwart staal dat als een fijn lijntje alles met elkaar verbindt.

Foto: eijerkamp stijlstudio industrieel (vtwonen)

De verzachtende omstandigheden….


Ja, laten we daar eens mee beginnen. Want het is weer tijd om knus te cocoonen en dat kan ook in een industriële omgeving. Zoals ik al zei, de rauwe randjes zijn er af en het mag allemaal wat luxer. Het mag zelfs fluweelzacht…. Nou daar is je kat natuurlijk wel voor te paaien. Heerlijke verstopholletjes en kussens om lekker zacht in weg te duiken. En het fijne aan die stoffen is dat je het kattenhaar er zo weer van af haalt. Vaak met de blote hand… maar als je dat niets vindt dan gaat het ook heel erg goed met een van de meubelborstels.

Foto: loods5 trendateliers denim (eigenhuis&tuin)

Toch wat stoerder?


Vind je het niets dat fluweelzacht in combi met industrieel, hoewel ribfluweel van origine toch echt een werkman outfit is. Denk dan eens aan dat andere uniform van de werkman… inderdaad jeans! Ik weet het, je betaalt tegenwoordig weet-ik-niet-hoeveel voor een designer jeans. Maar in de basis, blijft het natuurlijke een oersterk product. Ontzettend goed bestemt tegen kattennagels! Wat let je om je oude spijkerbroeken eens te vermaken tot een geweldige kussenhoes? Cats & Things heeft zelfs een eigen lijn met stoere balletjeskussens. En je begrijpt Duffie heeft haar eigen kussen, ze is er niet van af te slaan.Bruin is het nieuwe zwart?


De echte stoere mensen weten het al langer… leuk dat Scandinavische maar het mag toch echt wat donkerder. Nu leent zo’n open kast zich heel goed als klim en slaapmeubel voor je kat. Dus waarom zou je niet wat ruimte maken en er een heerlijke mand in zetten. Want je weet toch… een kattenmand zet je niet op de grond, dat is voor de hond! Wil je persé een eigen klimmeubel voor je kat, weet dan dat je de echt houten klimmeubels ook kan beitsen in de houtkleur van je interieur. Dat is tegenwoordig een appeltje eitje met verf op waterbasis. En ben je niet zo van het klussen kies dan voor een boomstam.

Foto: eijerkamp stijlstudio industrieel (vtwonen)

Een staalhard compromis?


Die industriële look begon natuurlijk met die stalen glasdeuren… het middel om een loft een beetje tochtvrij te maken. Maar ook om, ondanks dat stoere materiaal, in de weer te gaan met ranke lijnen. Want staal heeft niet veel nodig. Met staal kan je de constructie luchtig houden, terwijl je toch veilig zit. Dat geldt ook voor de manden en bijzettafeltjes voor je kat… alleen tocht-vrij is het natuurlijk niet?! Maar daar wordt aan gewerkt! Deze items zijn een blijvertje en dus komt er een speciale collectie kussens en bekleding aan. Ook heel erg fijn als je eens van kleur wil wisselen…SHOP DE LOOK - industrieel

 

Sorteer op
 • -14%

  Small Wire Cat Table
  Small Wire Cat Table

  Bijzettafeltje met slaapplek voor je kat
  Afmeting: 32 x 33 Ø cm het instapgat is 18 Ø cm

  Klik op de producttitel voor meer info!

  € 34,99 € 29,99
 • -12%

  Scratcher - XL Jabo Wall de Luxe
  Scratcher - XL Jabo Wall de Luxe

  Extra grote krabplank met sisaltapijt
  Afmeting 70 x 50 x 1 cm

  Klik op de producttitel voor meer info!

  € 39,95 € 34,99
 • Cardboard - Cat MixTape Black
  Cardboard - Cat MixTape Black

  Een heerlijk verstophol van karton, ideaal om aan te krabben
  Afmeting: 51 x 31 x 35, instap 22 Ø cm

  Klik op de producttitel voor meer info!

  € 59,99
 • Small Curvy Wire Cat Bed
  Small Curvy Wire Cat Bed

  IJzerdraad met slaapplek voor je kat
  Afmeting: 17 x 35 Ø cm

  Klik op de producttitel voor meer info!

  € 19,99
 • -33%

  Gasoline Container Large
  Gasoline Container Large

  Metaallook Kattenblik, een compact verstopplekje dat je ook als krukje kan gebruiken.

  Klik op de producttitel voor meer info!

  € 59,95 € 39,95
© 2016 - 2020 Cats and Things | sitemap | rss