Hoe combineer je de kersttrends in je eigen kattenhuis?

categorie: KERST, trends, wonen

Ik ben natuurlijk een echte kattenwinkel en beperk me dan ook tot dingen met kat of voor je kat. Maar de grote versiertruc van KERST gaat natuurlijk niet aan mij voorbij. 

Op deze inspiratiepagina laat ik zien hoe je de Kersttrends van 2019 kan mixen en matchen met jouw grote passie: de KAT! En natuurlijk horen daar ook items bij voor je kat. Want zelfs onder de kerstboom gaan we voor purrfect living

geplaatst: november 2019 © Ina van Berkum - foto: @felineflora instagram (fotowedstrijd2018)
fotocredits kerstballen: Louis Lemaire voor Intratuin

Intratuin noemt het Shades of Glamour


Het is wel een beetje ‘n roze wolk trend. Vol luxe materialen en vooral veel fluweel. Gelukkig hebben we dat in huis voor je kat! Maar dat roze is in de kattenwinkel wel een dingetje?! Uiteindelijk is het een kleur geworden die een beetje vergrijsd is…

Wat ook heel erg bij deze trend hoort is goud! En geloof me ik ben echt op zoek gegaan, maar in het echt zijn de items toch wel heel erg kitsch. Dus ik zeg… gooi flink in het rond met gouden items die je al hebt of kies voor goud dat wat langer meegaat en niet zo trend gevoelig is. En als je een kerstboom opzet maak dan gebruik van je oude gouden ballen, die je dit jaar dus combineert met veel roze.

Wat mij betreft past Mr. Leeuw ontzettend goed bij deze trend. Je denkt in eerste opzicht dat hij wat donker is. Maar juist die hint van roze in de achtergrond zorgt ervoor dat hij goed past, tsja… en over die gouden leeuwenmanen hoeven we het natuurlijk niet te hebben toch? Er zijn zelfs wat gouden leeuwen knopjes voor aan de lade en leeuwen die je als haakje kan gebruiken. Of je zet ze gewoon neer natuurlijk?!

Shades of Glamour: ronde vormen, velvet, glitters, zachte tinten en a touch of gold wisselen elkaar af.
Mr. Leeuw zorgt er voor dat deze Shades of Glamour net niet te soft wordt, geeft net iets meer bite.

Nog meer goud: Golden Glow


Dat goud is natuurlijk al een tijdje een woontrend. Maar hij wordt wel steeds meer ingetogener. Niet dat felle koude goud maar gecombineerd met okergeel, oranje, amber en andere warme kleuren met natuurlijke materialen. Dit is eigenlijk geen kersttrend maar een klassieker die ieder jaar getweakt wordt om aan de laatste wooneisen mee te doen. Dit jaar dus met warme kleuren en materialen.

En.....Big Cats! En dan vooral luipaarden, jaguars grote katten met spots dus. En geef toe die zien er in het zonlicht ook goud uit. Purrfect match dus! Ik heb niet gekozen voor tig-gouden leopard beeldjes die je overal kan vinden. Maar voor mooie goblin kussens. Voor mij is Golden Glow een subtiele luxe met big attitude. Juist door hem zo subtiel toe te passen past deze kersttrend in een Klassiek, Bohemian, Industrieel, Scandinavisch en Landelijke woonsfeer…

Inderdaad subtiel toegepast kan hij overal. En vergeet daarbij ook je kat niet! Er zijn ook mooie jaguar kussens voor je kat. En de stalenmandjes zijn voorzien van een vergrijsde oker binnenmand zodat die kekke dingen eindelijk goed vertoeven zijn.

Golden Glow: gaat er eigenlijk wel eens een jaar voorbij zonder goud?!
Big Cats geven die luxe net een kattige twist, en laten het kaarslicht in spots dansen.

De derde Kersttrend zou dan Mystic Nature heten


Aan de ene kant vertaalt Intratuin dit in een noordpool gebeuren met veel wit en sneeuw, kortom haal Scandinavië in huis! En maak gebruik van veel natuurlijke producten wol, hout maar ook ijzer als het maar puur en stoer is.

Aan de andere kant wordt de vertaalslag gemaakt naar het noorderlicht! Die eigenlijk de fantastische kleuren van een pauw hebben. Net die glimmer, dat metallic en shine.. en dan past zo’n kersttrend ineens in een Bohemian over the top huishouden. In een X-mas jungle?!

Wat de twee uiterste met elkaar verbindt is de kleur blauw! Ga je voor het noordpool gebeuren, vergeet dan niet om eens te kijken naar madam KAT! Met haar vest is ze helemaal voorbereid op die winterse kou en haar kleuren zijn vergrijsde blauwtinten. Past geweldig in een wat lichter interieur waar je op een sophisticated manier toch iets poezeligs wil toepassen.

Met een lekkere deken op de bank en op je laptray een grote beker warme chocomelk… zie je het voor je? En ja, her en der een zacht roze kerstbal past best bij deze trend!

Ga je voor het Bohemian gebeuren, dan combineer je de gouden Big Cats met donker blauw! En natuurlijk met teal en petrol kleuren. Deze stijl is wat uitgesprokener van kleur, intenser van sfeer en past ook heel goed bij een industriële omgeving.

Classic Christmas heet dit jaar Winter Picnic…


Is Kerstrood je stijl en mag dat nostalgische niet ontbreken in je huis… dan kan je die dit jaar helemaal oppimpen met ontzettende leuke gebruiksartikelen in kerstbalformaat. Hele picnicmanden komen er voorbij, gevuld met allemaal lekkers. Hang je boom vol met lollies, donuts en ijsjes, alles mag en kan. Of kies voor een enkele rare kerstbal en vul de rest met je eigen rode thema aan.

Niet echt een stijl waar iets mee te beginnen is in de kattenwinkel. Totdat.... ik deze hele mooie stationairy serie vond, waarmee je anderen en jezelf blij kan maken. Geen advent kalenders met “lekkers” maar met lieve plaatjes. Dus dat lekkers voor jou of je kat zal je er zelf bij moeten kopen, maar wees eerlijk dan heb je wel iets wat je ook echt lekker vindt.

Deze serie bestaat uit mooie kaarten, pop-up tafereeltjes en stickers voor op dat speciale cadeautje onder de kerstoom en natuurlijk een feestelijke cadeautasje. Je kan er dus ontzettend mee scoren en geef toe... mooi rood is niet lelijk?! Ohwww en als je toch gaat shoppen voor cadeautjes kijk dan ook eens bij de cadeautips!

Wil jij je bestelling helemaal kant-en-klaar aangeleverd hebben?

Bestel dan uiterlijk voor maandag 16 december je cadeautjes en vermeld in de opmerkingen SANTA.

Je kan je pakketje ook rechtstreeks naar ontvanger sturen! 

Als jij verteld welk berichtje er bij mag, dan schrijf ik die voor je op een kaartje.

© 2016 - 2020 Cats and Things | sitemap | rss